Takácsné Menyhárt Amaryllnak hívnak.

Pár sort szeretnék írni arról, hogy hogyan kerültem a kutyás világ népes táborába. Ez ugyanis tényleg egy külön világ, ahol az emberek egy kicsit másképpen, más értékrend szerint gondolkodnak, mint nem kutyás társaik.  

Az állatok iránti szeretetem és csodálatom gyermekkoromtól fogva bennem van. Az első kutyámat, egy angol cocker spánielt, 1986-ban vásároltam egy kutyakiállításon a barátaim segítségével. Nem tudatosan választottam a fajtát, mégis minden ott kezdődött el.

A kutyás ismeretek terén meglévő hiányosságaimat akkor értettem meg igazán amikor MILIKÉT elvittem egy kutyakiállításra. Leginkább a felkészítéssel volt probléma, no meg azzal a sok-sok aprósággal, ami egy ilyen kiállításon elengedhetetlen. Közben egyre több információra tettem szert a fajtával kapcsolatban és elhatároztam, hogy kutyakozmetikus leszek. 28 éve nyitottam meg saját kozmetikámat.

 


Ryll'Charisma 
Westie kennel

Az évek során nagyon sok kis házi kedvenc megfordult a kezeim közt. A westiek iránti érdeklődésem is így kezdődött. Természetesen  egy ellátás alkalmával történt és úgy tűnt, hogy számomra megoldhatatlan a feladat, már ami a szőrápolást illeti. Konokul a fejembe vettem, hogy mindent, amit csak lehet, megtanulok erről a fajtáról. Ma már az üzletemben nagyon sok westie megfordul és én igyekszem is mindent elkövetni, hogy az eredménnyel kutyus és gazdi egyformán elégedett legyen.

A fajtával való ismerkedésem odáig fajult hogy 2001-ben kedves barátnőmtől megvásároltam C.I.A. of SURPRISE  JAM-et. Ez a kutya nagyon sok szép percet szerzett nekem, a kiállításokon elért számos győzelmével, valamint nagyszerű természetével. Kimondhatatlanul örülök, hogy  az enyém és általa egy nagy csapathoz tartozom. 

2004. január 24-én megszületett a várva várt első westie almom. JAM három kiskutyának adott életet, melyekből a legszemrevalóbbat, Cikk Cakkot, hivatalos nevén VIRTUOSO of CHARISMA-t megtartottuk. Az évek során már ez a kutya is sokszoros győztes hazai és külföldi porondokon egyaránt.  

A westie kitűnő alkalmazkodó képességével, vidám, kicsit bohókás, ugyanakkor karakteres természetével, fehér színével, kicsiny méretével és nem utolsósorban kis fogyasztásával teljesen rabul ejtett engem. Megjelenésével szinte mindig mosolyt csal az ember arcára.  

 

 
 
 
 

Ryll'Charisma West Highland White Terrier kennel, Győr (Hungary, Ungarn)